Grand Boutique Hotel Huis Vermeer: een unieke viersterren beleving

5f2d013485e7c74020f22614_Huis Vermeer Juli 2020 kl-8910

 

In het mooie historische stadshart van hanzestad Deventer is sinds 2013 het viersterren Grand Boutique Hotel Huis Vermeer gevestigd. De gastvrije ontvangst, sfeervolle vertrekken en heerlijke gerechten die hier te ervaren zijn, zijn al even bijzonder als de historie van deze locatie.

Graag nemen wij u mee in de tijd: De rijke historie van de drie monumentale panden waarin Huis Vermeer gevestigd is, voert u ver terug in de tijd. Het was in het jaar 1880 dat de Deventerse bankier J. Vermeer de opdracht aan architect W.C. Metzelaar gaf om het pand op Grote Kerkhof nummer 9, tegenover de Lebuinuskerk, tot zijn woonhuis te verbouwen.

In 1895 is het huis aan de linkerzijde uitgebreid en zijn de doorgangen gecreëerd. De familie Vermeer richtte dit in als hun huiskapel. Zo had de familie ondanks het drukke bestaan in het bankwezen, toch de mogelijkheid altijd het gebed te kunnen doen. Die uitgestrekte bouwgeschiedenis is nog steeds te zien. Zo liggen de gebouwen op veertiende-eeuwse gewelfkelders die geheel intact zijn gebleven. Is er een achttiende-eeuwse trap. En zijn er negentiende-eeuwse betimmeringen, plafonddecoraties en grote wandschilderingen met romantische landschappen (waarvan de maker onbekend is).

Na Vermeer woonde en werkte notaris Upmeijer nog in nummer 9. In de tweede wereldoorlog werd het gebruikt als Pension Van Dooren. Dat in 1956 door dhr. J.G. Flôtman werd overgenomen. Onder de naam Pension-Restaurant Hotel de Duympoort had hij zowel pension- als eetgasten. Ook verzorgde hij de maaltijden voor gevangenen van het politiebureau. Zijn dochter volgde hem op en dreef Pension de Duimpoort tot november 2008.

In 2009, om precies te zijn 129 jaar na de bouw van het woonhuis van J. Vermeer, startte de Deventerse antiquair en edelsmid Wim van Dijk met de uiterst gedetailleerde verbouwing van het pand. Alles wat u ziet, heeft Wim zelf ontworpen of ingericht. In september 2013 is Grand Boutique Hotel Huis Vermeer officieel geopend.

Hotel Huis Vermeer beschikt over elf kamers van koninklijke grandeur. Allen met een eigen, uniek verhaal en deels ingericht met 18e eeuws antiek wat helemaal past bij de beleving en geschiedenis van het pand. Alle kamers verschillen van elkaar in zowel oppervlakte als inrichting, wat ervoor zorgt dat er in elke kamer een volledig andere en unieke sfeer ontstaat. Zo hebben de kamers gelegen aan de voorkant een spectaculair uitzicht op de Lebuïnuskerk en het plein. In de kamers aan de achterkant van het hotel heeft u uitzicht op onze monumentale binnentuin.

Bij Restaurant Huis Vermeer bent u van harte welkom om volledig in de watten gelegd te worden door de keuken-, en bedieningsbrigade. Een culinaire ervaring voor zowel de lunch, als het diner. De menukaart is ingericht met prachtige seizoens-, en streekproducten uit de omgeving van Deventer. Restaurant Huis Vermeer is zeven dagen per week geopend.  Laat u verrassen met het culinaire Chef's Menu of kies zelf van de À la Carte kaart. De gerechten worden geserveerd in de monumentale eetkamer, de lichte serre, knusse lounge én in de zomers op één van de mooiste terrassen van Nederland.

info@hotelhuisvermeer.nl

0570 612826

Grote Kerkhof 9
7411KT Deventer

Paling,+Steak+tartaar,+Spruitje+&+zeebaars

CULINAIR ARRANGEMENT 

Speciaal lock-down arrangement

  • Ontvangst met een glas bubbels
  • Culinair viergangen verrassingsdiner - in uw kamer
  • Overnachting in een Deluxe óf Grand Deluxe kamer
  • Persoonlijk uitgeserveerd ontbijt - in uw kamer

 

Deluxe

Vanaf €100,- p.p. per nacht

Terug